Help

Nieuws

Leenlaptops ook komend schooljaar beschikbaar voor basisscholen

 

Ook in het nieuwe schooljaar kunnen basisscholen gebruik maken van zogenaamde leenlaptops van de Computerbank. De pilot van het afgelopen jaar wordt daarmee voortgezet. ,,In totaal hebben 11 scholen in Groningen en Midden-Groningen de leenlaptops gebruikt,’’ vertelt Hans Huiting van de Computerbank.


,,Een leenlaptop is een laptop die een school voor minimaal 3 maanden mag gebruiken en uitlenen aan haar leerlingen. Dan heeft de leerling de mogelijkheid om thuis een werkstuk of spreekbeurt te maken. Voorheen gebeurde dat op een computer op school.’’ Huiting is blij dat de laptops een zinvol tweede leven krijgen. ,,Het gaat om gebruikte laptops die wij voor een prikkie hebben kunnen kopen of gekregen van bedrijven.’’ De leenlaptops krijgen een complete opknapbeurt en worden geschikt gemaakt voor de jeugd. ,,Zo krijgen ze bijvoorbeeld allemaal een naam en worden ze voorzien van een dierensticker, Wat dacht je van Trudy de Labrador of Iris het Kuiken. Op het bureaublad zie je vervolgens diezelfde dieren terug. Dat wordt erg gewaardeerd door de leerlingen. Welk dier favoriet is, weet ik nog niet.’’


De computerbank hoopt dat het komende jaar het project kan groeien. ,,Het zou mooi zijn als we het aantal laptops kunnen uitbreiden naar 100 en misschien het jaar erop nog meer. De computerbank hoopt het project te kunnen financieren met behulp van fondsen. ,,Dat gaat ongetwijfeld goed komen. De eerste contacten zijn al gelegd.’’ Wie nog een goede bruikbare laptop heeft en wil doneren kan dat doen via de site van de Computerbank. ,,We halen het apparaat graag op. Kijk voor info op www.decomputerbank.nl

 

 

 

Mei 2018

 

Eerste Groninger leenlaptops enthousiast ontvangen

 

In CBS de Tamarisk in Groningen zijn dinsdagochtend de eerste 5 leenlaptops uitgereikt. ,,Ze werden enthousiast ontvangen,’’ vertelt Ernst Nool van de Computerbank Groningen. ,,De kinderen gaan de laptops gebruiken voor hun spreekbeurt of werkstuk en daarna leveren ze de laptops weer in.’’ Voordat de kinderen de laptop uitgereikt kregen was er een officiële ondertekening van het leencontract waarin de kinderen moesten beloven dat ze goed voor de laptops gaan zorgen. ,,Ze mogen de laptops 8 weken gebruiken. Om het een beetje aantrekkelijker te maken hebben we de laptops namen gegeven. Zo heb je bijvoorbeeld Siep de Pinguïn, Edwin de Pup en Ferry de kat. Uiteraard ook met bijbehorende stickers. Dat was een goede zet want dat vonden de kinderen erg leuk.’’ Anita Jüch, leerkracht bij de Tamarisk, was bij de uitreiking aanwezig. ,,Het is een prachtig initiatief van de computerbank en heel goed voor onze leerlingen.  Ik hoop dat veel basisscholen de weg naar de Computerbank weten te vinden.’’

Juli 2018


5000 euro van Menzis Fonds!


De stichting Computerbank heeft een bedrag van 5000 euro ontvangen van het Menzisfonds. De uitreiking vond in juni plaats in kantoor van Menzis in Groningen.


Het MenzisFonds ondersteunt zeven projecten in de regio Groningen. Met het MenzisFonds wil Menzis, samen met maatschappelijke organisaties, werken aan meer leefkracht en slimmere zorg in de vijf  regio’s waar Menzis actief is.


In de regio Groningen zijn 17 aanvragen genomineerd. De selectiecommissie, bestaande uit een afvaardiging uit de Ledenraad, heeft op 26 juni zeven initiatieven in Groningen blij gemaakt met een bijdrage uit het MenzisFonds.


De initiatieven dragen bij aan de leefkracht van de inwoners van de regio. Bijvoorbeeld door het voorkomen van eenzaamheid, gezonder eten, digitalisering en meer sporten en bewegen voor jongeren. Verenigingen, stichtingen en andere organisaties met een kleinschalig zorg- of leefkrachtinitiatief konden tot  20 mei 2018 een financieringsaanvraag indienen.
Voor meer info:

info@decomputerbank.nl

Onze rekening: NL90 INGB 000 80 666 66

© Stichting de Computerbank