Help

Heb jij een laptop van de computerbank en heb je een vraag?

Mischien staat hier al je antwoord!

 

Vraag: Kan ik de Office code ook op een andere pc gebruiken?

Antwoord: Nee, de code is voor 1 pc.

 

Vraag: Mijn laptop doet het niet goed. Wat nu?

Antwoord: APP (0628859861) of mail even met de Computerbank. (info@decomputerbank.nl) Daar kun je vragen wanneer je de laptop even langs kunt brengen voor controle.

 

Vraag: Waar vind ik de Computerbank?

Antwoord: In Groningen in de Merelstraat en in de Merwedestraat.

 

Let op: Voordat je Office installeert, bedenk je goed dat dit erg lang kan duren. Soms wel 45 minuten. Heb dus geduld. De code hoef je pas in te vullen aan het eind als je Word opstart. 

 

Oh ja, het kan zijn dat Norton nog aan staat. Office en Norton willen geen verkering dus Norton moet er af. Je blijft wel beschermd tegen virussen omdat Defender al op je computer staat. Het beste kun je Norton verwijderen. 

 

Hoe je dat doet?:

Klik op het vergrootglas links onder in het scherm, type dan configuratiescherm, dat zie je dan verschijnen.

 

Klik er op en kies dan voor Programma's en Onderdelen - Programma verwijderen. Klik er op en je ziet een lijst met programma's. Staat Norton ertussen? (je kunt naar beneden scrollen) Klik er dan 1x op en kies dan voor verwijderen. Na een tijdje vraagt Norton een paar dingen maar dat wil je allemaal niet. Als Norton is verwijderd, dan moet je computer herstarten

 

We kunnen op afstand helpen. Hier staat de link naar Teamviewer.

Hier staat de Office download!

 

 

 

Mei 2018

 

Eerste Groninger leenlaptops enthousiast ontvangen

 

In CBS de Tamarisk in Groningen zijn dinsdagochtend de eerste 5 leenlaptops uitgereikt. ,,Ze werden enthousiast ontvangen,’’ vertelt Ernst Nool van de Computerbank Groningen. ,,De kinderen gaan de laptops gebruiken voor hun spreekbeurt of werkstuk en daarna leveren ze de laptops weer in.’’ Voordat de kinderen de laptop uitgereikt kregen was er een officiële ondertekening van het leencontract waarin de kinderen moesten beloven dat ze goed voor de laptops gaan zorgen. ,,Ze mogen de laptops 8 weken gebruiken. Om het een beetje aantrekkelijker te maken hebben we de laptops namen gegeven. Zo heb je bijvoorbeeld Siep de Pinguïn, Edwin de Pup en Ferry de kat. Uiteraard ook met bijbehorende stickers. Dat was een goede zet want dat vonden de kinderen erg leuk.’’ Anita Jüch, leerkracht bij de Tamarisk, was bij de uitreiking aanwezig. ,,Het is een prachtig initiatief van de computerbank en heel goed voor onze leerlingen.  Ik hoop dat veel basisscholen de weg naar de Computerbank weten te vinden.’’

Juli 2018


5000 euro van Menzis Fonds!


De stichting Computerbank heeft een bedrag van 5000 euro ontvangen van het Menzisfonds. De uitreiking vond in juni plaats in kantoor van Menzis in Groningen.


Het MenzisFonds ondersteunt zeven projecten in de regio Groningen. Met het MenzisFonds wil Menzis, samen met maatschappelijke organisaties, werken aan meer leefkracht en slimmere zorg in de vijf  regio’s waar Menzis actief is.


In de regio Groningen zijn 17 aanvragen genomineerd. De selectiecommissie, bestaande uit een afvaardiging uit de Ledenraad, heeft op 26 juni zeven initiatieven in Groningen blij gemaakt met een bijdrage uit het MenzisFonds.


De initiatieven dragen bij aan de leefkracht van de inwoners van de regio. Bijvoorbeeld door het voorkomen van eenzaamheid, gezonder eten, digitalisering en meer sporten en bewegen voor jongeren. Verenigingen, stichtingen en andere organisaties met een kleinschalig zorg- of leefkrachtinitiatief konden tot  20 mei 2018 een financieringsaanvraag indienen.
Voor meer info:

info@decomputerbank.nl

Onze rekening: NL90 INGB 000 80 666 66

© Stichting de Computerbank